Highland Park is de Orkney Single malt met de ziel van een viking.

Maar wat betekent dat? Denk niet aan ouderwetse vechtjassen met bijlen maar aan de moderne Vikings. Die doen de dingen graag anders. Ze rekken hun eigen vaardigheden uit en leren van anderen. Highland park is trots op zijn aparte positie. Een van de redenen waarom experts en bartenders wereldwijd onze whisky al decennia weten te waarderen.

We zijn bijzonder vanwege onze locatie, onze mensen en onze whisky.


OUR LOCATION

Die locatie is veraf, boven de uiterste noordkust van Schotland.
We bevinden ons in feite dichter bij bergen in Noorwegen dan bij Londen.

De Orkney archipel bestaat uit meer dan 70 eilanden waarop slechts 20.000 mensen wonen.
Sinds 1798 wordt hier een iconische single malt gecreëerd die door een handvol mensen, in Kirkwall, waar onze distilleerderij staat.


OUR PEOPLE

Tot 1468 werden de Orkney-eilanden geregeerd door het Vikingrijk van Denemarken en Noorwegen.

Vandaag de dag voelen de Orcadians nog steeds een sterke band met hun Viking-erfenis.

Ze zijn er bijzonder trots op dat Orkney geen onderdeel van het establishment is geworden en het altijd een status aparte heeft gehad.

Ons toegewijde team op de distilleerderij is bijzonder trots op hun product Highland Park. Daarom staat er op de verpakking “Made with Pride on Orkney”. Het is een eerbetoon aan de mensen die onze whisky met de hand vervaardigen, maand na maand, in soms onvoorstelbare weersomstandigheden.


OUR WHISKY

Onze whisky is een personificatie van de wilde Orcadiaanse omgeving, net zoals wijzelf. Of het nu het turfsteken op Hobbister Moor is, het met de hand keren van de mout op onze antieke moutvloer, of het rijpen in eiken sherryvaten, er is vaardigheid en discipline voor nodig om onze ‘intensely balanced’ whisky te maken en dat doen we al meer dan 200 jaar..


OUR TRIBE

Echte Vikingen zijn mensen met een dappere en onderzoekende ziel. Ze verleggen grenzen om uit te zoeken welke merken hun leven weerspiegelen – authentieke merken, met boeiende verhalen en persoonlijkheid. Gepassioneerde mensen, die niet voor het gemiddelde gaan. mensen die weten dat het leven om avonturen met vrienden gaat en het creëren van prachtige herinneringen.

Highland Park wordt gemaakt door afstammelingen van de Vikingen en wacht erop op door moderne Viking Souls te worden ontdekt.

Highland Park – De single malt van Orkney met de ziel van een Viking.