Highland Park Valknut

De Valknut is de tweede release van Highland Park’s Viking Legend Serie, geïnspireerd op de rijke Viking geschiedenis en mythologie. Deze krachtige whisky, afkomstig uit het Schotse Orkney, karakteriseert zich door een lichte rooksmaak met tonen van vanille, zwarte peper, kruidnagel en anijs.

Valknut betekent ‘de knoop der gevallen strijders’. Het symbool van drie onderling verbonden driehoeken, staat volgens de Noorse mythologie voor het belonen van moed en strijd. Vikingen die een eervolle dood ontmoetten, werden gemarkeerd met het Valknut symbool, waarna zij als ware strijder tot het hemelse dodenrijk Valhalla mochten toetreden. Dit verhaal van strijd, moed en durf heeft het sterke fundament gelegd voor deze krachtige whisky; voor zowel de smaak, als het design van de fles.


DE WHISKY

De Valknut is een intens gebalanceerde single malt whisky, gedurfd en moedig, met een alcoholpercentage van 46,8%. De whisky is voornamelijk gerijpt in Amerikaanse doorgewinterde eiken sherryvaten met, in vergelijking met de eerder gelanceerde Valkyrie, een ietwat hoger fenolgehalte. Door het gebruik van een kleine hoeveelheid Orkney-gekweekte gerst uit Tartan, laat de whisky een herinnering aan aromatische turfrook en zoete specerijen achter die deze limited edition die extra diepgang geeft.


HET SMAAK PROFIEL

GEGEVENS

Alcoholpercentage: 46.8%

Kleur: Natuurlijke kleur, licht goud

Geur: Geroosterde vanille stokjes, zwarte peper, eikenhout, kruidnagel, anijs en aromatische turfrook

Smaak: Zoet, aromatische kruidnagel komen samen met tonen van anijs

Afdronk: Intens gebalanceerd, krachtig en moedig, laat een herinnering van aromatische turfrook en zoete kruiden achter